torsdag 12. september 2013

Havregryn-cookies med sjokoladebiter

Jeg kan nesten ikke tro at jeg legger ut min 2. matoppskrift på bloggen min, men (etter oppfordring fra Gro Karete) here we go! 17 cookies er nå spist av 9 forskjellige mennesker og alle likte dem veeeldig godt (sa de i alle fall!) Kanskje det er det jeg burde begynne med - å bake?! ...Eller kanskje det er litt vel overambisiøst....


 
 Ingredienser:
  • ½ cup valnøtter (eller så mye du vil ha)
  • 3/4 cup (170g) smør (romtemperatur)
  • 1 cup brunt sukker
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)
  • 3/4 cup hvetemel
  • ½ ts bakepulver
  • ½ ts kanel 
  • ½ ts salt
  • 3 cups havregryn
  • 1 cup sjokolade, opphakka

1 cup er ca 225 gram.

Slik gjør du det:

1. Sett ovnen på 177 grader. Plasser nøttene på et bakebrett og varm dem i ovnen i 8-10 min. Hakkes deretter i småbiter. 2. Pisk smør og sukker sammen til jevn blanding. 3. Tilsett egget og vaniljekstrakten. 4. I en annen bolle: Bland sammen hvetemel, bakepulver, salt og kanel. 5. Bland det tørre med den andre røren. 6. Rør inn nøtter, havregryn og sjokolade. 7. Bruk en isskje til å legge en dæsj på brettet. Trenger ikke trykke røren ned. 8. 15-20 min i ovnen og voila! 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar